VI GØR DET | HAMMELEV - STYDING - LADEGÅRD - TØRNING - JERNHYT
     
Hammelev galleri Hammelev og omegn  

Kirke og Sognehus

Så er det sikkert og vist: Hammelevs nye præst er fundet. Valget er faldet på Julie Aulkær Andersen, som netop har afsluttet sin uddannelse som cand.theol på Aarhus Universitet. I efteråret har hun - sideløbende med sin videregående uddannelse til præst på Pastoralseminariet i Aarhus - været præstepraktikant hos sognepræst Inge Lindhardt Mikkelsen i Aastrup og Vonsbæk kirker. Teologisk har Julie en særlig interesse for religionsfilosofi, etik og sjælesorg og har bl.a. været fire måneder i praktik hos hospitalspræst Steen Bonde.

Voksenkorworkshop: Lørdag den 26. januar kl. 9.30 er der voksenkorworkshop for alle fra 16 år og opefter i sognehuset. Det er en sjov og lærerig dag, hvor vi skal synge, lære nye sange og havde det sjovt og hyggeligt med hinanden. Vi får besøg af Astrid Thomsen, som er organist i Christianskirken i Sønderborg men til daglig bor i Haderslev. Astrid har tidligere været ansat som organist og korleder i Gl. Haderslev kirke, hvor hun har stor erfaring med voksenkor. Astrid har en glad og sprudlende personlighed og en stor faglighed, så det bliver helt sikkert en sjov og lærerig dag med godt humør. Astrid skriver følgende om sig selv: Organist og korleder siden 1984, uddannet på Vestjysk Musikkonservatorium 1990, har ledet spirekor, børnekor, ungdomskor og voksenkor og været dybt engageret i Folkekirkens Ungdomskor siden 1988, leder babysalmesang og glæder sig over at synge med og bevæge mennesker.

Workshoppen afsluttes med en uformel ”Så langt nåede vi”- koncert kl. 15.00 i sognehuset, hvor familie og andre interesserede er hjertelig velkomne til at høre resultatet af dagens korarbejde, mens der nydes en kop kaffe og et stykke kage.Der vil i løbet af dagen blive serveret frugt, en let frokost samt drikkelse. Det koster 50,- kr. at være med. Vi håber at blive rigtig mange, for så er det sjovere. Tag gerne en ven, veninde eller nabo med. Tilmelding (af hensyn til mad) senest mandag den 21. januar til Lene Jørgensen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf. 61407699

Spaghettigudstjenester

Næste spaghettigudstjeneste er onsdag den 23. januar. Vi begynder i kirken kl. 17.00, hvor vi vil høre en børnevenlig fortælling fra Bibelen, synge og have en fælles aktivitet. Børnekoret vil også medvirke. Bagefter går vi over i sognehuset og spiser sammen. Det er gratis for børn, og voksne koster 30,- kr. pr. person. Tilbuddet henvender sig til alle børnefamilier i og omkring Hammelev sogn. Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig på forhånd.

En musikalsk aften med en salmedigter: Sæt allerede nu kryds i kalenderen torsdag den 14. marts kl. 17.00-20.00 til en spændende sangaften i sognehuset. Under overskriften ”Fra værkstedet uden hammer og søm” vil salmedigter Leif Rasmussen fortælle om tilblivelsen af sine salmer, om vejen fra værksted til udgivelse. Kan nye salmer bare sådan uden videre optage tidens sprog, eller er der ord, som slet ikke kan indgå i en salme? En salme er mere end tekst – det er også melodi. Kan der stilles bestemte krav til en salmemelodi? Disse overvejelser belyses bedst ved at synge sammen, og derfor vil aftenen blive en blanding af Leif Rasmussens overvejelser samt fællessang. Så kom og hør – kom og del – kom og syng nye salmer. Arrangementet i sognehuset inkluderer spisning á 50,- kr., og man skal derfor tilmelde sig på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller SMS 6140 7699.

Lørdagshøjskole

:Møderne finder sted lørdage fra kl. 9.30-12.30 i sognehuset.
Den 19. januar: Lise Marie Seidelin Nedergaard fortæller eventyr – ”Fra Persien til Jylland”
Lise Marie Seidelin Nedergaard (født 1968), der er ansat ved Odense Bymuseum, er historiefortæller. Hun har desuden arbejdet med musik og sangtekster og er i grunden bachelor i oldislandsk og i russisk. Det ligger til familien at fortælle. Lise Marie er barnebarn af Anna Sophie Seidelin, der i sin tid turnerede land og rige rundt og tryllebandt forsamlinger i præstegårde og i forsamlingshuse med sine fortællinger og usentimentale kommentarer.
Lise Marie tog tråden op allerede i studietiden og er blevet ved siden.
Deltagerne vil komme til at høre fortællinger fra mange himmelstrøg. Det vigtigste er, at fortællingerne graver i dybden og er vedkommende.– Man stiller sig jo op og tager folks tid, - siger hun til Kristeligt Dagblad - og hvis man ved, at det kunne gøres bedre, end man selv gør det, hvorfor så gøre det? Men jeg har lært, med alt hvad jeg laver, at flytte fokus fra, hvad jeg tror om mig selv og tror, at andre tror om mig, hen til emnet.
Den 16. marts: Lektor Malene Breunig fortæller om, hvorfor vi indretter vores hjem, som vi gør.

Tilmelding kan ske allerede nu til en af følgende

SMS 2322 9396 – eller mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
SMS 2532 8826 – eller mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
SMS 3066 1742 – eller mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Kontakt

Ang. kirkelige handlinger (dåb, vielser, begravelser/bisættelser): Kontakt sognepræst Julie Aulkær Andersen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Ang. arrangementer, undervisning og møder: Kontakt organist Lene Jørgensen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf. 7454 2999 / 6140 7699