toerning moelle soe small

Skal vi bygge i Hammelev?

Det er det store og spændende spørgsmål, som skal drøftes på borgermødet i Hammelev Hallen tirsdag 29. september kl. 19.00. For både Boligselskabet af 1943 i Vojens og Stender Innovation vil gerne bygge boliger til udlejning – hvis der er interesse for det. Og det er interessen, der skal måles denne aften.

Derfor er Hammelev Sogns Borgerforening gået sammen med boligselskabet og Stender om mødet i hallen: Mødet er åbent for alle i hele Haderslev Kommune og fra nabokommuner, hvor en del allerede har fundet bolig i Hammelev, fordi det er et aktivt og godt sted at bo.

Boligselskabet af 1943 – kaldet B43 - har allerede 27 almene boliger i Hammelev – dels i Bygaden og dels på Platanvej. Og de er alle udlejet. Dertil kommer meget begrænset privat udlejning. Efterspørgslen på boliger i området vokser, fordi Hammelev har et godt ry og et godt foreningsliv for alle aldre. Derfor arbejdes der også ihærdigt på igen at få en dagligvarebutik til byen.
- Hos Boligselskabet af 1943 har vi de seneste år mærket en markant øget interesse for at bo i Hammelev, som også har børnehave, skole og stor idrætshal. Og ikke mindst en stor natur som nærmeste nabo. Der er kort afstand til Vojens og Haderslev, og Hammelev ligger lige op ad motorvejen. Sammen med en voksende industri er landsbyen yderst interessant at bo i, siger Lisa Nielsen, forretningsfører i B43

Og det er helt samme udgangspunkt Stender Innovation har for at tilbyde at bygge i Hammelev. De vil bygge boliger til privat udlejning. Så der er valgmulighed for dem, der helst vil bo til leje, med alle de fordele det indebærer.

- Vi vil gerne kunne tilbyde tilflyttere flere valgmuligheder, når det gælder bolig, siger Anna Marie Bohsen fra Hammelev Sogns Borgerforening. For godt et par år siden solgte hun og ægtefællen parcelhuset i Hammelev efter 46 år og flyttede i en af B43’s boliger.

- Vi vil også gerne have attraktive lejeboliger, som skal være både til unge og ældre – familier og enlige. Derfor kontaktede vi Boligselskabet af 1943, og samtidig kom Stender Innovation til. Det giver nogle gode muligheder, siger hun.
På mødet 29. september kommer B43 og Stender Innovation med forslag til, hvordan boligerne kan indrettes rummæssigt, hvor store de er, og hvad indskud og husleje er. Sidst men ikke mindst skal stemningen og interessen for disse lejeboliger loddes. Først da kan det besluttes, om byggeri skal sættes i gang.

På mødet serveres et beskedent traktement, og tilmelding til
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på tlf/sms 2532 8826 – senest 24. september.

Det er gratis at deltage i mødet. Vi overholder alle Corona-regler.